"Bedobálós" lepény cseresznyével, túróval (egyszerû&gyors)
sponsored links
Az egyik legegyszerûbb sütemény édesanyám repertoárjából a már bemutatott, kakaós kevert mellett. Számtalan vasárnap sütöttünk együtt ilyet a konyhában, lelkesen szórva rá a meggy-vagy cseresznyeszemeket. Most én egy kis túróval is megbolondítottam és uzsonnára kínáltam tejjel. :)
Hozzávalók:
10dkg zsír
18dkg cukor (eredetileg 25, de lecsökkentettem)
30dkg liszt
3 tojás
1 csomag sütõpor
Cseresznye vagy meggy (friss, befõtt vagy fagyasztott)
15dkg túró
2 evõkanál joghurt vagy tejföl + ízlés szerint cukor
A zsírt az egész tojásokkal és a cukorral jó habosra kevertem, körülbelül 5 percen át. Ezután kanalanként hozzáadtam a sütõporral elkevert lisztet és a tejet. Zsírozott-lisztezett (22x35cm) tepsibe öntöttem, a tetejét megszórtam gyümölccsel. A túrót a joghurttal és cukorral elkevertem, ebbõl kis halmokat tettem a gyümölcsök közé. 170 fokon bõ negyed óra alatt készre sütöttem.